استارت‌آپ Lean که توسط نویسندگان و کارآفرینانی مانند اریک ریس و استیو بلنک محبوبیت پیدا کرد، به عنوان راهی برای سرمایه‌گذاری‌های جدید با منابع محدود برای هماهنگی با نیازهای مشتری و توسعه و راه‌اندازی محصولات و خدمات جدید تصور شد. هدف این روش کوتاه کردن چرخه های توسعه محصول و کشف سریع اینکه آیا یک مدل تجاری پیشنهادی قابل اجرا است یا خیر. این امر با اتخاذ ترکیبی از آزمایش‌های مبتنی بر فرضیه‌های تجاری، انتشار محصولات تکراری و یادگیری معتبر به دست می‌آید.

البته استارتاپ Lean عمدتاً با ایجاد شرکت های جدید همراه است. این رویکرد برای سازمان های بزرگتر نیز قابل اجرا است. در حالی که این رویکرد برای کل سازمان در یک محیط راه اندازی اعمال می شود، در سازمان های بزرگتر، در مورد بهینه سازی یا شروع یک بخش خاص از کسب و کار است. به عنوان مثال، یک شرکت رسانه ای بزرگ می تواند این روش را برای توسعه و راه اندازی یک برنامه خاص اعمال کند.

5 مزیت استارتاپ Lean

در دنیای شرکت‌ها، استارت‌آپ Lean واقعاً کار می‌کند. کارمندان شرکتی از طیف وسیعی از صنایع این را تأیید می کنند. طبق نظرسنجی HBR، پنج مزیت اصلی رویکرد استارت‌آپ ناب که اغلب توسط پاسخ دهندگان شرکتی ذکر شده است عبارتند از:

  1. تصمیم گیری بر اساس شواهد و داده ها، به جای غرایز مدیران.
  2. زمان چرخه سریعتر برای توسعه ایده ها.
  3. بازخورد با کیفیت بهتر از مشتریان و سهامداران، اغلب به این دلیل که از آنها خواسته می شود در واقع چیزی بخرند، نه اینکه فقط نظرات خود را در یک گروه متمرکز مطرح کنند.
  4. «خروج از ساختمان» (صحبت کردن با مشتریان و ذینفعان واقعی).
  5. انعطاف‌پذیری بیشتر در مورد ایجاد تغییرات در ایده‌ها با پیشرفت آنها از مفهوم به حداقل محصول قابل دوام (MVP) و سپس به محصول نهایی.

3 مطالعه موردی از استارتاپ Lean موفق

امکان‌پذیری استارت‌آپ Lean نیز با چند مثال موفق ثابت شده است.

1. Dropbox (دراپ باکس)

Dropbox با یک MVP شروع کرد: یک ویدیوی ساده که به طور خلاصه تأثیر محصولی را که سازندگان می خواستند عرضه کنند توضیح می داد. این ویدیو بسیار موفقیت آمیز بود و بازخورد ارزشمندی را به شرکت داد که آنها را قادر ساخت تا مفروضات اصلی خود را تأیید کنند.

پس از آن، Dropbox به سرعت شروع به تکرار محصول اولیه خود کرد تا آزمایش کند که مشتریان واقعاً چه می‌خواهند.

2. Votizen

در سال 2007، دیوید بینتی Votizen را راه اندازی کرد، پلتفرمی که رای دهندگان آمریکایی را به صورت آنلاین به عنوان MVP، سازماندهی می کند. همانطور که اریک ریس در کتاب کلاسیک خود با نام The Lean Startup توضیح داد، اولین MVP موفقیت بزرگی نبود. در گروه‌های اولیه، تنها 5 درصد برای این سرویس ثبت‌نام کردند و 17 درصد وضعیت رای‌دهی ثبت‌شده خود را تأیید کردند.

دیوید دو ماه آینده و تقسیم 5000 دلاری دیگر را صرف آزمایش ویژگی‌های محصول جدید، ارسال پیام و بهبود طراحی محصول کرد تا استفاده از آن آسان‌تر شود. این تست‌ها پیشرفت‌های چشمگیری را نشان دادند، نرخ ثبت نام 5% به 17% و نرخ فعال سازی 17% به بیش از 90% رسید.

کل این فرآیند ساخت، تکرار و اندازه‌گیری هسته اصلی استارت‌آپ Lean است. این آغاز داستان یک موفقیت بود. در سپتامبر 2010، Votizen اعلام کرد که 1.5 میلیون دلار بودجه جمع آوری کرده است. سه سال بعد، Votizen توسط Causes (یک پلتفرم آنلاین مشارکت مدنی که توسط شان پارکر تأسیس شد) خریداری شد.

استارتاپ Lean چیست ؟ 5 مزیت آن

با فقط ۱۵ میلیون فروشگاه اینترنتی داشته باش!

3. BDR Thermea

BDR Thermea یک تولید کننده و توزیع کننده پیشرو در جهان برای راه حل ها و خدمات آب گرم بهداشتی است. BDR Thermea در بیش از 70 کشور در سراسر جهان فعالیت می کند.

بازار بین المللی سیستم های گرمایش و تهویه مطبوع به سرعت در حال تغییر است. راه حل های نوآورانه جدید توسط بازیکنان مخرب و جدید معرفی می شوند. برای BDR Thermea، نوآوری یک منبع کلیدی برای رشد است. اکنون، بیش از هر زمان دیگری، نوآوری موفق یک عامل رقابتی کلیدی است.

با همکاری نزدیک با نمایندگان شرکت‌های عامل BDR Thermea، RevelX یک برنامه بلندپروازانه را برای بهبود قابلیت‌ها و اجرای نوآوری طراحی و مدیریت کرد. هسته اصلی این برنامه شامل سه عنصر بود:

  • آوردن صدای مشتری به فرآیند توسعه محصول
  • کوتاه کردن زمان عرضه به بازار
  • کاهش قیمت تمام شده

این برنامه در کل سازمان BDR Thermea با بیش از 600 نفر که در فرآیند نوآوری محصول در هشت کشور درگیر بودند، اجرا شد و BDR Thermea را قادر می‌سازد تا 5 موقعیت برتر خود را در بازار تقویت کند و با یک فرآیند نوآوری مؤثر و کارآمد، رشد را تسریع بخشد.

چگونه استارتاپ Lean را در سازمان خود پیاده سازی کنیم؟

استقرار استارتاپ Lean در سازمان شما به معنای برداشتن گام های کوچک است. این کار کمک می کند تا به سرعت مفروضات مربوط به طرح، مشتریان و مدل درآمد را آزمایش کنید و در صورت لزوم آنها را تنظیم کنید. نمونه هایی از مفروضات مهم برای آزمایش عبارتند از:

  • آیا ایده شما واقعاً مشکلی را برای مشتری حل می کند؟
  • آیا بازاری برای آن وجود دارد؟
  • آیا مشتریان حاضر به پرداخت هزینه برای آن هستند؟
  • آیا فناوری برای تحقق آن در دسترس است؟

شما می توانید پیش فرض های خود را آزمایش کنید. دو نمونه از رایج ترین آزمایش‌ها عبارتند از تست A/B و روش MVP.

پس از تعیین شاخص های کلیدی عملکرد (KPI)، از MVP خود برای انجام اولین اندازه گیری استفاده می کنید. سپس در نظر می گیرید که متریک هدف شما چیست. متعاقباً، بر اساس چرخه ثابت آزمون و یادگیری، پیشرفت می کنید. به عبارت دیگر، شما به طور مداوم از گروه هدف بازخورد می‌خواهید و از آن اطلاعات برای ایجاد تکرارهای سریع برای محصول خود استفاده می‌کنید. در نهایت، پیشنهاد خود را راه اندازی و مقیاس دهید.

تحلیل Lean چیست؟

تجزیه و تحلیل Lean توسعه روش راه اندازی Lean است. همانطور که بنجامین یوسکوویتز و آلیستر کرول در کتاب تأثیرگذار خود تحلیل Lean می نویسند:

«استارت‌آپ Lean به شما کمک می‌کند پیشرفت خود را ساختار دهید و پر ریسک‌ترین بخش‌های کسب‌وکارتان را شناسایی کنید، سپس به سرعت در مورد آنها بیاموزید تا بتوانید سازگار شوید. تحلیل Lean برای اندازه‌گیری این پیشرفت استفاده می‌شود و به شما کمک می‌کند مهم‌ترین سؤال‌ها را بپرسید و به سرعت پاسخ‌های واضح را دریافت کنید.»

به طور خاص، تجزیه و تحلیل Lean یک روش عالی برای ساده کردن قیف فروش شما است. ایده اصلی پشت این رویکرد این است: با دانستن نوع کسب‌وکار و مرحله‌ای که در آن هستید، می‌توانید مهم‌ترین معیارهایی را که در حال حاضر برای کسب و کارتان مهم هستند، ردیابی و بهینه کنید.

یوسکوویتز و کرول در کتاب خود پنج مرحله تحلیل Lean را که هر استارت آپی طی می کند، شرح می دهند:

یکدلی

مشتری خود را بشناسید و بدانید چه مشکلاتی را می خواهند حل کنند. سپس، محصولی بسازید که یک یا چند مورد از این مشکلات را حل کند.

درگیر کردن کاربر

آیا محصول شما درگیر کننده است؟ آن را به کاربران بدهید و ببینید که آیا آنها درگیر خواهند شد یا خیر.

ویروسی بودن

این مرحله مربوط به جذب کاربر به عبارت دیگر مربوط به فرآیند ورود است.

درآمد

در این حالت، شما شروع به فکر کردن به نحوه کسب درآمد از محصول خود می کنید.

مقیاس

در نهایت، زمان آن است که بازار خود را توسعه دهید!

نحوه اعمال تحلیل Lean

  • یک نتیجه دلخواه را برای جعبه اول انتخاب کنید.
  • تاریخ هایی را انتخاب کنید که یک هدف عملی با آن اندازه گیری می شود و آن هدف را تعیین کنید.
  • فهرستی از اقدامات یا عملکردهایی که به دستیابی به این هدف کمک می کنند تهیه کنید.
  • آزمایش کنید و سپس یک عملکرد را در یک زمان اجرا و نحوه تأثیر آن بر داده ها را اندازه گیری کنید.
  • هنگامی که به هدف مورد نظر خود رسیدید، می توانید به کادر بعدی بروید.

گام بعدی!

رویکرد استارتاپ Lean می تواند اشکال مختلفی داشته باشد. MVP شناخته شده ترین روش است، اما مطمئناً تنها روش نیست. مهمترین چیز این است که در چرخه های کوتاه کار کنید، انعطاف پذیر و تا حد امکان مشتری محور باشید.

روش راه اندازی استارتاپ Lean به هر شرکتی نتایج سریع می دهد

استارت‌آپ‌ها از روش استارت‌آپ Lean برای رشد فوق‌العاده سریع استفاده می‌کنند. اما برای استفاده از این روش نیازی نیست که یک کارآفرین با یک شرکت پیشرفته باشید. این یک برنامه گام به گام مفید برای همه افراد مبتدی با برنامه های جدید و برای شرکت های موجود با محصولات و نوآوری های جدید است. با استارت‌آپ Lean ، سریع‌تر و ارزان‌تر به نتایج دلخواه می‌رسید.

هسته استارتاپ Lean این است که به سرعت یاد بگیرید چه چیزی کار می کند و چه چیزی نه. ما عادت کرده ایم ابتدا با یک ایده کار کنیم. فقط زمانی که آماده شد و محصول کامل شد وارد بازار می شویم. و سپس درست یا غلط مشخص می شود. این کار اتلاف وقت، پول و انرژی است.

استارتاپ Lean فرآیند نوآوری را کاملاً تغییر می دهد. قرار نیست پشت میزتان به چیزی فکر کنید، اما می‌خواهید بسازید و انجام دهید. در مقیاس کوچک آزمایش کنید. شما قبل از اینکه محصول فکر شده ای داشته باشید وارد بازار می شوید و با یک نمونه اولیه (ساختمان) ساده از محصول یا خدمات جدید خود شروع می کنید. سپس تست می کنید که آیا آن را دوست دارید (اندازه گیری کنید). شما این آزمایش را مستقیماً با مشتری انجام می دهید. این کار به شما بازخورد می دهد و به توسعه بیشتر محصول شما (یادگیری) کمک می کند.

مزایای استارت‌آپ Lean

استارت‌آپ Lean چندین مزیت دارد. به عنوان مثال، زمان و هزینه کمتری را از دست می دهید و محصول یا خدماتی را می سازید که مشتری واقعاً منتظر آن است. شما انرژی خود را صرف برنامه های تجاری روی کاغذ نمی کنید. در عوض، شما تلاش می کنید، تست می کنید. و مدام در حال پیشرفت هستید. به عنوان مثال، شما یک محصول جدید را در خلق مشترک با مشتریان و سایر کارآفرینان ایجاد می کنید و به این ترتیب سریعتر به نتیجه دلخواه خود می‌رسید.

5 قانون

1. جرات شکست خوردن و تجربه کردن را داشته باشید

ایده استارتاپ استارت‌آپ Lean فرض می کند که اشتباه کردن مجاز است. اگر در مراحل اولیه توسعه اشتباه کنید، یاد می گیرید و بلافاصله در هزینه ها صرفه جویی می کنید. تا زمانی که به خدمات یا محصولی دست پیدا کنید که مشتری را خوشحال می کند و او حاضر است برای آن پول بپردازد، به تنظیم ادامه می دهید.

برای اینکه واقعاً از اشتباهات درس بگیرید، باید با یک محصول ناتمام به سراغ مشتریان خود بروید. که جرات می خواهد. این محصولی است که فقط از حداقل قطعات تشکیل شده است. ما این را MVP می نامیم: حداقل محصول قابل دوام. MVP حاوی تمام حداقل عناصر لازم برای عملکرد صحیح محصول است که یک نمونه اولیه است، هنوز یک محصول کاملاً کارآمد نیست.

2. فرضیات خود را آزمایش کنید

بسیاری از مبتکران متقاعد شده اند که محصول آنها واقعا بهتر است. اما اگر آزمایش نشده باشد، نمی دانید درست است یا خیر. استارت‌آپ Lean جایی است که شما واقعاً یک محصول یا ایده را در یک نسخه مینیاتوری برای یک گروه کوچک بازاریابی می کنید. این روشی است که شما مفروضات خود را آزمایش می کنید. هر مدل کسب و کار زمانی که برای اولین بار به بازار معرفی شود، از بین خواهد رفت. این دقیقاً هدف استارت‌آپ Lean است. اما هر نسخه بهتر خواهد بود و در نهایت محصول یا خدماتی با پتانسیل پیدا خواهید کرد.

3. بسازید، اندازه بگیرید و یاد بگیرید

استارت‌آپ Lean شامل 3 مرحله ثابت است: ساختن، اندازه گیری و یادگیری. برای ایجاد یک مدل کسب و کار خوب و مقیاس پذیر در سریع ترین زمان ممکن، آزمایش های کوچکی را انجام می دهید که همیشه از این 3 مرحله تشکیل شده است. بر اساس نتایج، تصمیم می گیرید که آیا باید استراتژی اصلی را ادامه دهید یا تنظیم کنید. شما از بازخورد مشتریان خود برای بهبود استفاده می کنید. تنها زمانی که چیزی واقعاً خوب پیش می‌رود، شروع به سرمایه‌گذاری پول و افزایش می‌کنید.

4. آن را کوچک نگه دارید

استارت‌آپ استارت‌آپ Lean به این معنی است که مراحل فرآیند نوآوری شما کوچک باقی می‌ماند. ایده را در سریع ترین زمان ممکن در مقابل بازار آزمایش کنید و انتظارات (فرضیه) خود را ملموس و قابل اندازه گیری کنید. سپس برای آزمایش و اندازه گیری فرضیه خود تا حد امکان آزمایشات زیادی انجام دهید

5. کارکنان خود را به عنوان توسعه دهندگان محصول ببینید

سیستم استارت‌آپ Lean به انعطاف پذیری و چابکی زیادی هم از جانب شما و هم از سوی سازمان نیاز دارد. اگر پرسنل دارید، می توانید مسئولیت توسعه محصول را به کارمندان خود بدهید: از مرحله ایده تا اجرا. از مهارت های آنها استفاده کنید. به این ترتیب آنها نیز بیشتر درگیر کل فرآیند نوآوری می شوند.

سریع و بی درد سر کسب و کار خودت رو راه بنداز

7 میلیون
نام و نام خانوادگی
نام و نام خانوادگی
نام
نام خانوادگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *