در این مقاله، در مورد بازاریابی درونگرا (Inbound Marketing) به عنوان یک روش واقعا موثر برای جذب، تعامل و خوشحال کردن مشتریان آنلاین صحبت می کنیم. ما سوالات زیادی از مردم سراسر جهان در مورد دیجیتال مارکتینگ دریافت می کنیم. بنابراین، تصمیم گرفتیم به آنها پاسخ دهیم. به خواندن ادامه دهید تا ببینید امروزه دیجیتال مارکتینگ چگونه انجام می شود.
فهرست مطالب
- 1 دیجیتال مارکتینگ چیست؟
- 2 چرا دیجیتال مارکتینگ مهم است؟
- 2.1 چند مزیت عمده دیجیتال مارکتینگ وجود دارد:
- 2.2 1. بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)
- 2.3 2. بازاریابی محتوا
- 2.4 3. بازاریابی شبکه اجتماعی
- 2.5 4. پرداخت به ازای کلیک (PPC)
- 2.6 5. بازاریابی وابسته
- 2.7 6. تبلیغات بومی
- 2.8 7. اتوماسیون بازاریابی
- 2.9 8. بازاریابی ایمیلی
- 2.10 9. روابط عمومی آنلاین
- 2.11 10. بازاریابی درونگرا
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ که به آن بازاریابی آنلاین نیز می گویند، به تمام تلاش های بازاریابی که در اینترنت انجام می شود اشاره دارد. کسبوکارها از کانالهای دیجیتالی مانند موتورهای جستجو، رسانههای اجتماعی، ایمیل و سایر وبسایتها برای ارتباط با مشتریان فعلی و بالقوه استفاده میکنند. و همچنین شامل ارتباط از طریق پیام های متنی یا چند رسانه ای می شود.
یک بازاریاب ورودی باتجربه ممکن است بگوید بازاریابی ورودی و دیجیتال مارکتینگ تقریباً یک چیز هستند، اما تفاوتهای جزئی وجود دارد.
تجارت دیجیتال مارکتینگ را چگونه تعریف می کند؟
در این مرحله، دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کار و آگاهی از برند شما حیاتی است. به نظر می رسد هر برند یک وب سایت دارد و اگر آن را را نداشته باشد، حداقل یک حضور در شبکه های اجتماعی یا استراتژی تبلیغات دیجیتال دارد. محتوای دیجیتال و بازاریابی آنقدر رایج است که مصرف کنندگان اکنون انتظار دارند و به آن به عنوان راهی برای یادگیری در مورد برندها اعتماد می کنند. از آنجایی که دیجیتال مارکتینگ گزینهها و استراتژیهای زیادی در ارتباط با آن دارد، میتوانید خلاقیت به خرج دهید و تاکتیکهای بازاریابی متنوعی را با بودجهای خاص تجربه کنید.
دیجیتال مارکتینگ با استفاده از تاکتیکها و کانالهای دیجیتال متعدد برای ارتباط با مشتریان در جایی که بیشتر وقت خود را سپری میکنند تعریف میشود: آنلاین. بهترین بازاریابان دیجیتال تصویر واضحی از نحوه حمایت هر کمپین بازاریابی دیجیتال از اهداف کلی خود دارند.
و بسته به اهداف استراتژی بازاریابی خود، بازاریابان می توانند از طریق کانال های رایگان و پولی که در اختیار دارند از کمپین بزرگ تری حمایت کنند.
به عنوان مثال، یک بازاریاب محتوا، میتواند مجموعهای از پستهای وبلاگ ایجاد کند که از کتاب الکترونیکی جدیدی که کسبوکار اخیراً ایجاد کرده، منجر به تولید شود. پس از آن، بازاریابی شبکه های اجتماعی شرکت ممکن است به تبلیغ این پست های وبلاگ از طریق پست های پولی و ارگانیک در حساب های شبکه های اجتماعی کسب و کار کمک کند.
شاید بازاریاب ایمیل یک کمپین ایمیلی ایجاد کند تا به کسانی که کتاب الکترونیکی را دانلود می کنند اطلاعات بیشتری در مورد شرکت ارسال کند.
چرا دیجیتال مارکتینگ مهم است؟
دیجیتال مارکتینگ به شما کمک میکند تا از طریق روشهای سنتی به مخاطبان بیشتری نسبت به آنچه که میتوانید دسترسی داشته باشید، و مشتریانی را که احتمال خرید محصول یا خدمات شما را دارند، هدف قرار دهید. علاوه بر این، اغلب مقرون به صرفهتر از تبلیغات سنتی است و به شما امکان میدهد موفقیت را به صورت روزانه اندازهگیری کنید و آنطور که مناسب میدانید حرکت کنید.
چند مزیت عمده دیجیتال مارکتینگ وجود دارد:
• شما میتوانید تلاشهای خود را فقط روی مشتریان احتمالی برای خرید محصول یا خدمات خود متمرکز کنید.
• مقرون به صرفه تر از روش های بازاریابی خارجی است.
• دیجیتال مارکتینگ زمینه بازی را در صنعت شما یکسان می کند و به شما امکان می دهد با برندهای بزرگتر رقابت کنید.
• دیجیتال مارکتینگ قابل اندازه گیری است.
• تطبیق و تغییر استراتژی دیجیتال مارکتینگ آسان تر است.
• شما می توانید در هر مرحله با دیجیتال مارکتینگ مخاطبان را جذب کنید.
در اینجا خلاصه ای سریع از برخی از رایج ترین تاکتیک های دیجیتال مارکتینگ و کانال های درگیر در هر یک آورده شده است.
1. بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)
این فرآیند بهینه سازی وب سایت شما برای “رتبه” بالاتر در صفحات نتایج موتورهای جستجو، در نتیجه افزایش میزان ترافیک ارگانیک (یا رایگان) وب سایت شما است. کانال هایی که از سئو سود می برند شامل وب سایت ها، وبلاگ ها و اینفوگرافیک ها هستند.
راه های مختلفی برای نزدیک شدن به سئو به منظور ایجاد ترافیک واجد شرایط برای وب سایت شما وجود دارد. این شامل:
سئوی روی صفحه: این نوع سئو بر روی تمام محتوایی که “در صفحه” وجود دارد هنگام مشاهده یک وب سایت تمرکز می کند. با تحقیق در مورد کلمات کلیدی برای حجم جستجو و هدف (یا معنی) آنها، می توانید به سؤالات خوانندگان پاسخ دهید و در صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) که این سؤالات ایجاد می کنند رتبه بالاتری کسب کنید.
سئوی خارج از صفحه: این نوع سئو بر روی تمام فعالیت هایی تمرکز می کند که هنگام بهینه سازی وب سایت شما “خارج از صفحه” انجام می شود. ممکن است بپرسید “چه فعالیتی که در وب سایت شخصی من نیست می تواند بر رتبه من تأثیر بگذارد؟” پاسخ، لینک های ورودی است که به عنوان بک لینک نیز شناخته می شوند. تعداد ناشرانی که به شما پیوند میدهند، و «اقتدار» نسبی آن ناشران، بر میزان رتبه بالای شما برای کلمات کلیدی مورد علاقهتان تأثیر میگذارد.
با ایجاد شبکه با ناشران دیگر، نوشتن پستهای مهمان در این وبسایتها (و پیوند دادن به وبسایت خود)، و جلب توجه خارجی، میتوانید بک لینکهایی را که برای ارتقای وبسایت خود در همه SERPهای مناسب نیاز دارید، به دست آورید.
سئوی فنی: این نوع سئو بر روی باطن وب سایت شما و نحوه کدگذاری صفحات شما تمرکز دارد. فشردهسازی تصویر، دادههای ساختاریافته و بهینهسازی فایلهای CSS همگی اشکال سئوی فنی هستند که میتوانند سرعت بارگذاری وبسایت شما را (یک عامل رتبهبندی مهم در چشم موتورهای جستجو مانند (Google افزایش دهند.
2. بازاریابی محتوا
این اصطلاح به ایجاد و ارتقای دارایی های محتوا به منظور ایجاد آگاهی از برند، رشد ترافیک، تولید سرنخ و مشتریان اشاره دارد.
کانال هایی که می توانند در استراتژی بازاریابی محتوای شما نقش داشته باشند عبارتند از:
پست های وبلاگ: نوشتن و انتشار مقاله در وبلاگ شرکت به شما کمک می کند تخصص صنعت خود را نشان دهید و ترافیک جستجوی ارگانیک را برای کسب و کارتان ایجاد کنید. این در نهایت به شما فرصت های بیشتری برای تبدیل بازدیدکنندگان وب سایت به سرنخ برای تیم فروش خود می دهد.
کتابهای الکترونیکی و کاغذهای سفید: کتابهای الکترونیکی، وایتپیپرها و محتوای طولانی مشابه به آموزش بیشتر بازدیدکنندگان وبسایت کمک میکنند. همچنین به شما این امکان را می دهد که برای اطلاعات تماس خواننده، محتوا را مبادله کنید، برای شرکت خود سرنخ ایجاد کنید و برای خرید به مشتریان کمک کنید.
اینفوگرافیک: گاهی اوقات، خوانندگان از شما می خواهند که نشان دهید، نه اینکه بگویید. اینفوگرافیک ها شکلی از محتوای بصری هستند که به بازدیدکنندگان وب سایت کمک می کند تا مفهومی را تجسم کنند که می خواهید به آنها کمک کنید یاد بگیرند.
محتوای صوتی یا تصویری: تلویزیون و رادیو کانال های محبوبی برای دیجیتال مارکتینگ هستند. ایجاد محتوایی که می تواند به صورت آنلاین به عنوان یک ویدیو به اشتراک گذاشته شود یا توسط شنوندگان در رادیو شنیده شود، مخاطبان شما را تا حد زیادی افزایش می دهد.
3. بازاریابی شبکه اجتماعی
این روش برند و محتوای شما را در کانال های شبکه های اجتماعی تبلیغ می کند تا آگاهی از برند و ترافیک را افزایش دهد و برای کسب و کار شما سرنخ ایجاد کند.
اگر در پلتفرم های اجتماعی تازه کار هستید، می توانید از ابزارهایی مانند HubSpot برای اتصال کانال هایی مانند LinkedIn و Facebook در یک مکان استفاده کنید. به این ترتیب، می توانید به راحتی محتوا را برای چندین کانال به طور همزمان برنامه ریزی کنید و همچنین تجزیه و تحلیل ها را از پلتفرم نظارت کنید.
علاوه بر اتصال حساب های اجتماعی برای اهداف پست، می توانید صندوق ورودی شبکه های اجتماعی خود را در HubSpot ادغام کنید تا پیام های مستقیم خود را در یک مکان دریافت کنید.
کانال هایی که می توانید در بازاریابی شبکه های اجتماعی استفاده کنید عبارتند از:
• فیس بوک
• توییتر
• لینکدین
• اینستاگرام
• اسنپ چت
• پینترست
بسیاری از بازاریابان از این پلتفرم های شبکه های اجتماعی برای ایجاد یک کمپین ویروسی استفاده می کنند. شراکت با یک تولید کننده محتوای محبوب یا شرکت در روندی که در حال حاضر با مخاطبان گسترده ای طنین انداز شده است، یک استراتژی بازاریابی ویروسی است. هدف ایجاد چیزی قابل اشتراک است به این امید که به طور ارگانیک در یک کانال رسانه اجتماعی پخش شود.
4. پرداخت به ازای کلیک (PPC)
PPC روشی است برای هدایت ترافیک به وب سایت شما با پرداخت هزینه به ناشر هر بار که روی تبلیغ شما کلیک می شود. یکی از رایجترین انواع PPC، تبلیغات گوگل است که به شما امکان میدهد برای اسلاتهای برتر در صفحات نتایج موتور جستجوی Google با قیمت «در هر کلیک» پیوندهایی که قرار میدهید، پرداخت کنید. کانال های دیگری که می توانید از PPC استفاده کنید عبارتند از:
تبلیغات پولی در فیس بوک: در اینجا، کاربران می توانند برای سفارشی کردن یک ویدیو، پست تصویر یا نمایش اسلاید، که فیس بوک در فیدهای خبری افرادی که با مخاطبان کسب و کار شما مطابقت دارند، منتشر می کند، هزینه پرداخت کنند.
کمپینهای تبلیغاتی توییتر: در اینجا، کاربران میتوانند برای قرار دادن یک سری پست یا نشان نمایه در فیدهای خبری یک مخاطب خاص، پولی بپردازند که همگی برای رسیدن به یک هدف خاص برای کسب و کار شما اختصاص داده شدهاند. این هدف می تواند ترافیک وب سایت، دنبال کنندگان بیشتر توییتر، تعامل توییت یا حتی دانلود اپلیکیشن باشد.
پیامهای حمایتشده در لینکدین: در اینجا، کاربران میتوانند برای ارسال مستقیم پیامها به کاربران خاص لینکدین بر اساس صنعت و پیشینه خود، پول بپردازند.
5. بازاریابی وابسته
این یک نوع تبلیغات مبتنی بر عملکرد است که در آن شما برای تبلیغ محصولات یا خدمات دیگران در وب سایت خود کمیسیون دریافت می کنید. کانال های بازاریابی وابسته عبارتند از:
• میزبانی تبلیغات ویدیویی از طریق برنامه شریک YouTube.
• ارسال لینک های وابسته از حساب های شبکه های اجتماعی شما.
این بخشی از موج نسبتاً جدید اینفلوئنسر مارکتینگ است. ایجاد یک کمپین با استفاده از اینفلوئنسرها می تواند شکل بسیار موثری از بازاریابی وابسته باشد. پیدا کردن تولیدکنندگان محتوای مناسب می تواند کمپین دیجیتالی شما را به سطح بالاتری برساند.
6. تبلیغات بومی
تبلیغات بومی به تبلیغاتی اطلاق میشود که عمدتاً مبتنی بر محتوا هستند و در یک پلتفرم در کنار محتوای غیر پولی دیگر نمایش داده میشوند. پست های حمایت شده توسط BuzzFeed مثال خوبی هستند، اما بسیاری از مردم همچنین تبلیغات شبکه های اجتماعی را “بومی” می دانند. برای مثال تبلیغات فیس بوک و تبلیغات اینستاگرام.
7. اتوماسیون بازاریابی
اتوماسیون بازاریابی به نرم افزاری اطلاق می شود که به منظور خودکارسازی عملیات اصلی بازاریابی شما عمل می کند. بسیاری از بخشهای بازاریابی میتوانند کارهای تکراری را که در غیر این صورت به صورت دستی انجام میدهند، خودکار کنند.
8. بازاریابی ایمیلی
شرکت ها از بازاریابی ایمیلی به عنوان راهی برای برقراری ارتباط با مخاطبان خود استفاده می کنند. ایمیل اغلب برای تبلیغ محتوا، تخفیف ها و رویدادها و همچنین هدایت افراد به سمت وب سایت کسب و کار استفاده می شود. انواع ایمیل هایی که ممکن است در کمپین بازاریابی ایمیلی ارسال کنید عبارتند از:
• خبرنامه های اشتراک وبلاگ.
• ایمیل های بعدی به بازدیدکنندگان وب سایتی که چیزی را دانلود کرده اند.
• ایمیل های خوش آمدگویی مشتری
• نکات یا ایمیل های سری مشابه برای پرورش مشتری.
9. روابط عمومی آنلاین
روابط عمومی آنلاین، عملی است برای تضمین پوشش آنلاین به دست آمده با نشریات دیجیتال، وبلاگ ها و سایر وب سایت های مبتنی بر محتوا. این بسیار شبیه روابط عمومی سنتی است، اما در فضای آنلاین. کانال هایی که می توانید برای به حداکثر رساندن تلاش های روابط عمومی خود استفاده کنید عبارتند از:
ارتباط با خبرنگاران از طریق شبکه های اجتماعی: به عنوان مثال، گفتگو با خبرنگاران در توییتر، راهی عالی برای ایجاد رابطه با مطبوعات است که فرصت های رسانه ای کسب شده برای شرکت شما ایجاد می کند.
بررسی آنلاین جذاب شرکت شما: وقتی شخصی شرکت شما را به صورت آنلاین بررسی می کند، چه آن بررسی خوب یا بد باشد، غریزه شما ممکن است این باشد که آن را لمس نکنید. برعکس، بررسیهای جذاب شرکت به شما کمک میکند برند خود را انسانی کنید و پیامهای خوبی ارائه دهید که از شهرت شما محافظت میکند.
نظرات جذاب در وب سایت یا وبلاگ شخصی شما: مشابه روشی که شما به نظرات شرکت خود پاسخ می دهید، پاسخ به افرادی که محتوای شما را می خوانند بهترین راه برای ایجاد گفتگوی سازنده در اطراف صنعت شما است.
10. بازاریابی درونگرا
بازاریابی درونگرا به یک روش بازاریابی اشاره دارد که در آن شما مشتریان را در هر مرحله از خرید جذب و خوشحال می کنید. شما می توانید از هر تاکتیک دیجیتال مارکتینگی که در بالا ذکر شده است، در طول یک استراتژی بازاریابی ورودی، برای ایجاد تجربهای برای مشتری استفاده کنید که با مشتری کار میکند، نه علیه او.
سریع و بی درد سر کسب و کار خودت رو راه بنداز